Bonus!

Književnost i rokenrol #3
Tvrđava Fetislam, 28. jul 2023.

Otvoreni razgovor književnika (ljubitelja rokenrola)

U petak, 28. jula 2023. godine, sa početkom u 17.00 časova, nekoliko književnika – tesno povezanih rokenrolom, prošle godine prvi put povezanih našim događajem – razgovaraće o svojim knjigama (aktuelna izdanja), muzici koju vole, filmovima, sportu, ko zna o čemu sve… Prošlih godina su se uverili da je osećaj veoma dobar i prijatan. Razgovor će (ponovo) biti potpuno spontan i nepripremljen, tako da se ovo ne može smatrati klasičnom promocijom njihovih izdanja. Preporučujemo da pažnju usmerite ka razgovoru i muzici koju budete čuli – sigurno ćete pohvatati dosta ineteresantnih stvari! Naravno, svako ko želi može se pridružiti (i to je oprobano). Treća epizoda!

Katarina Fiamengo Alispahić, rođena 10.03.1984. u Kladovu. Piše poeziju, haiku i kratke priče. Učesnica regionalnih književnih festivala, dobitnica više regionalnih nagrada za poeziju i prozu. Urednica rubrike poezije u elektronskom časopisu ,,Afirmator“. Živi u Beogradu.
Knjige: ,,Rcioadina“ (zbornik radova sa književne radionice CSM-a, 6 autora, radionicu vodio Draško Miletić, Beograd, Srbija, 2005), ,,Profili“ (zbirka poezije, KK ,,Branko Miljković“, Knjaževac, Srbija, 2007), ,,Veče pre“ (zbirka poezije, nagrada Spasoje Pajo Blagojević, Pivske večeri poezije, Centar za kulturu Plužine, Crna Gora, 2009), ,,Simbiozi“ (zbirka poezije u prevodu Elene Prendžove na makedonski, ,,Sovremenost“, Skoplje, Makedonija, 2015), ,,Razglednice’’ (zbirka haiku poezije, ,,Bogojevićeva izdanja’’, ,,Presing’’, Mladenovac, Srbija, 2020), ,,Putopisi’’ (zbirka poezije, nagrada na Presingovom konkursu za najbolji neobjavljeni rukopis poezije za 2020. godinu, ,,Presing’’, Mladenovac, Srbija, 2021.).
Prevela sa makedonskog izbor iz poezije Elene Prendžove ,,Politički korektna poezija/Ljuboljubiva’’ (,,Sovremenost’’, Skoplje, Makedonija, 2015).

Miljan Ristić (Nitogen, 3. novembar 1974) srpski je književnik koji živi i stvara u Negotinu. Piše prozu, poeziju, aforizme. Takođe, piše i recenzije muzičkih albuma, knjiga i filmova. Njegovi literarni radovi objavljivani su u više književnih listova, publikacija, fanzina, kao i internet magazinima, blogovima, portalima, a pojedini tekstovi prevedeni su na engleski, nemački, francuski, španski jezik. U internet svetu poznat je kao eXperiment. Pod tim pseudonimom stvara na svom istoimenom blogu/portalu. U toku 2016. i 2017. godine bio je glavni urednik Buktinje – časopisa za književnost, umetnost i kulturu. U martu 2017. postao je član Srpskog književnog društva. Nekoliko njegovih knjiga imalo je svoj „prikaz“ na prethodnim izdanjima Border Rocka.

Darko Micić rođen je 1967. godine u Knjaževcu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Nišu – studijska grupa za fizičku kulturu. Kao profesor fizičkog vaspitanja radi u Knjaževcu. Radio je kao trener skijanja u „PSD Midžor“, a dugo godina je bio učitelj plivanja na bazenu „Banjica“. Od 1981. godine aktivno se bavi muzikom i ne namerava da prestane. Pevao je i svirao u mnogim knjaževačkim autorskim i „cover” bendovima. 1992. godine sa grupom „Mrlje” snimio je LP „Mabu”, za izdavačku kuću Jugodisk iz Beograda.
U retkim trenucima slobodnog vremena napiše po neki novinski članak, pesmu, priču ili roman.
Objavio je knjigu Knjaževačke rok priče i urbane legende, 2014. godine u izdanju Narodne biblioteke „Njegoš” iz Knjaževca u ediciji „Vremeplov varoši“. Zbirku priča ZB(I)RKA objavio je 2018. godine u izdanju Niškog kulturnog centra.
U knjizi o EKV –u, SAV MOJ BOL, koju je priredila Lidija Nikolić u izdanju MAKART-a, 2019. godine, objavljena je i njegova priča o EKV – u.
Drugu zbirku, Zbirka 2, objavio je 2022. godine opet u izdanju Niškog kulturnog centra, u kojoj je ostvario saradnju sa mladim umetnikom Nikolom Nikolićem.
Njegove tekstove i priče objavljivali su časopisi za kulturu i književnost „Buktinja“ iz Negotina i „Gradina“ iz Niša. Tekstovе o kovid pandemiji oobjavila je „Rajačka narodna škola zdravlja“ sa kojom i dalje sarađuje.