Bonus!

Književnost i rokenrol #2

Otvoreni razgovor književnika (ljubitelja rokenrola)

U petak, 08. jula 2022. godine, sa početkom u 17.00 časova, nekoliko književnika – tesno povezanih rokenrolom, prošle godine prvi put povezanih našim događajem – razgovaraće o svojim knjigama (aktuelna izdanja), muzici koju vole, filmovima, sportu, ko zna o čemu sve… Prošle godine su se uverili da je osećaj veoma dobar i prijatan. Razgovor će (ponovo) biti potpuno spontan i nepripremljen, tako da se ovo ne može smatrati klasičnom promocijom njihovih izdanja. Preporučujemo da pažnju usmerite ka razgovoru i muzici koju budete čuli – sigurno ćete pohvatati dosta ineteresantnih stvari! Naravno, svako ko želi može se pridružiti (i to je oprobano prošle godine). Druga epizoda!

Katarina Fiamengo Alispahić, rođena 10.03.1984. u Kladovu. Piše poeziju, haiku i kratke priče. Učesnica regionalnih književnih festivala, dobitnica više regionalnih nagrada za poeziju i prozu. Urednica rubrike poezije u elektronskom časopisu ,,Afirmator“. Živi u Beogradu.
Knjige: ,,Rcioadina“ (zbornik radova sa književne radionice CSM-a, 6 autora, radionicu vodio Draško Miletić, Beograd, Srbija, 2005), ,,Profili“ (zbirka poezije, KK ,,Branko Miljković“, Knjaževac, Srbija, 2007), ,,Veče pre“ (zbirka poezije, nagrada Spasoje Pajo Blagojević, Pivske večeri poezije, Centar za kulturu Plužine, Crna Gora, 2009), ,,Simbiozi“ (zbirka poezije u prevodu Elene Prendžove na makedonski, ,,Sovremenost“, Skoplje, Makedonija, 2015), ,,Razglednice’’ (zbirka haiku poezije, ,,Bogojevićeva izdanja’’, ,,Presing’’, Mladenovac, Srbija, 2020), ,,Putopisi’’ (zbirka poezije, nagrada na Presingovom konkursu za najbolji neobjavljeni rukopis poezije za 2020. godinu, ,,Presing’’, Mladenovac, Srbija, 2021.).
Prevela sa makedonskog izbor iz poezije Elene Prendžove ,,Politički korektna poezija/Ljuboljubiva’’ (,,Sovremenost’’, Skoplje, Makedonija, 2015).

Dana Mandić Popović iliti Danče Lepotanče je rođena jednog novembra, i zemlji koje više nema i zato pripada svetu u celosti. Po struci je dipl. filolog. Ima muža, ćerku , dve kuce i macu. Kad ne izvodi besne gliste, čita knjige. U Beogradu. Objavila je, u saradnji sa dr Aleksandrom Jankovićem (redovnim profesorom na katedri za fudbal) BUKVAR FUDBALA.

Miljan Ristić (Nitogen, 3. novembar 1974) srpski je književnik koji živi i stvara u Negotinu. Piše prozu, poeziju, aforizme. Takođe, piše i recenzije muzičkih albuma, knjiga i filmova. Njegovi literarni radovi objavljivani su u više književnih listova, publikacija, fanzina, kao i internet magazinima, blogovima, portalima, a pojedini tekstovi prevedeni su na engleski, nemački, francuski, španski jezik. U internet svetu poznat je kao eXperiment. Pod tim pseudonimom stvara na svom istoimenom blogu/portalu. U toku 2016. i 2017. godine bio je glavni urednik Buktinje – časopisa za književnost, umetnost i kulturu. U martu 2017. postao je član Srpskog književnog društva. Napisao je 9 knjiga, od kojih je „100 pesama – Muzika moje duše“ imala svoju promociju na Border Rocku, 2019. godine. Inventar BR ekipe…

Marko Pakalović je rođen u Kladovu 15. maja 1996. godine. Detinjstvo provodi u svome selu Kladušnici. Osmogodišnju školu pohađa u Kladovu. Kao i svim mladićima u stasanju, i u njemu plamti buntovnički duh. Prolazi kroz pubertetsku pank fazu. U svojim traganjima za smislom života, prvo se posvećuje istorijskim događajima, pa radi na istoriografskim rukopisima.
Po završetku osnovne škole, upisuje gimnaziju “ Sveti Sava “ – društveno jezički smer, u Kladovu. Kao đak, piše eseje, pesme i kraće sastave. Sa osamnaest godina piše svoj prvi (neobjavljeni) roman sa radnim naslovom „Moć tajni“, a kasnije i drugi pod nazivom „Sumrak uspeha“.
2020. godine objavljuje roman „Luzer“ koji je promovisan neposredno pre proglašenja pandemije.
2021. godine objavljuje i svoj drugi roman pod nazivom „Pakao jedne mladosti“.
U knjigama opisuje svoj život. Opisuje društvo i razne stvari koje nas okružuju. Obrađuje razne interesantne teme koje čine život običnog provincijskog mladića.